Ervaringen

 


Na diverse uitstapjes in de praktijk van spiritualiteit zoals meditatie en Yoga kreeg ik een tijdje geleden het gevoel dat er ook andere manieren moeten zijn om dieper in contact te komen met mijn zelf.

Ik herinner me een vroege jeugdvriendin (we woonden in dezelfde wijk en speelde wel eens samen buiten) en herinner me daarbij de woorden van mijn moeder die me laatst zei: Saar heeft nu ook haar eigen praktijk.

Wat een goed idee, eens kijken of ik iets kan vinden op het internet. En zo vond ik Zijn en Schijn.

Ik heb gelijk een afspraak gemaakt met Saar voor een gesprek en een mogelijk eerste afspraak en op 22 december 2016 ben ik daar.

Na een introductie van Saar over haar methoden en ideeën neem ik plaats op de stretcher in haar praktijk en de sessie begint.

Saar neemt je mee op een innerlijke reis door je lichaam en die reis is echt een persoonlijke ervaring. Zo lig ik op de stretcher en op het moment dat Saar me bij mijn arm pakt en zich begint te concentreren voel ik allerlei sensaties in mijn lichaam. Het is heel bevrijdend om je lichamelijk te laten gaan en mee te drijven op de golven van je lichaamsgevoel. In mijn geval begon Saar met een ‘scan’ van mijn lichaam op zoek naar blokkades of ophopingen (althans dat is mijn interpretatie) van energie in mijn lichaam. Zo kon ze vrij snel een stuk vinden waar de chi niet zo goed stroomde. Na wat handelingen van Saar begin ik ineens op te merken dat er iets gebeurt, het voelt als een doorbreken van een dam waarna ik merk dat er vanalles in mijn lichaam gaat stromen. Dat is echt bijzonder zo’n gevoel. Het is een bevrijdend gevoel, net als een moment dat er al die tijd iets afgekneld was en je zo gewend was aan dat gevoel dat je nu ineens merkt dat al die tijd die energiebanen niet zo optimaal functioneerden! 

Saar gaat verder en na een tijdje stapt ze naar achter. Ik vraag wat is er? Saar antwoord “ik moest gewoon een stap terug doen want de hele kamer is nu gevuld me transparante energie, ik voel allemaal liefde.” Dat is ook mijn ervaring. Fantastisch gewoon.

Op 30 januari heb ik een tweede sessie die ongeveer op een zelfde manier verloopt. Ik heb twee dagen later een moment van verlichting die ik aan de sessie met Saar van 30 januari toe schrijf. Dit verhaal is te vinden op de volgende pagina: http://druppelindeoceaan.blogspot.nl/2017/02/verlichting.html 

Voor mensen die wat dieper in hun lichaam en hun gevoel willen komen raad ik Saar van Breda van harte aan!

Groetjes Bas Huygen

————

Ik ben enkele keren bij Saar geweest op momenten dat ik vast zat in mijn leven. Met hulp van Saar lukte het om meer zicht te krijgen op innerlijke  blokkades en kwam er vrij wat vast zat. Ik vind het verbazingwekkend te ervaren hoeveel impliciet weten er opgeslagen ligt in je lijf en hoe goed Saar in staat is om dit naar boven te laten komen.

Helpend, helend…daar kom ik verder mee.V.B.
————

Een behandeling betekent voor mij genieten. Hoe zwaar t ook soms was, ik kreeg er rust door en vond het verslavend. De rust die je uitstraalt en waar je me mee ontvang, vond ik een enorm fijne ervaring. Hoe je me uitdaagt om verder na te denken om toch achter het antwoord op jouw vraag te komen en je warmte waren erg prettig om te ervaren. Je intuïtie vind ik benoemenswaardig. Je bent gewoon een heel fijn mens om mee samen te werken om zo obstakels weg te kunnen werken. MJ.

————

Bij Saartje ben ik welkom als het mijn tijd is om de vraag waar ik mee loop aan te pakken. Ik hoef niets, maar wordt uitgenodigd om eraan te werken. Dit mag in mijn ritme en op mijn voorwaarden.Voor mij resulteert dit in een rustpunt vanwaar ik verder kan werken, en dat kan doorgaan tot ik op enig moment weer een volgende vraag tegenkom. S.

————

Ik vind het fijn om bij Saartje zijn, ze stelt me op mijn gemak door eerst even naar me te luisteren. Soms lukt het me niet als het te moeilijk word en door middel van vragen te stellen word ik dan opener. Ik wil er dan juist over praten, dus het is dan fijn dat Saartje er dan ook tijd voor neemt. Tijdens de sessie is het heel ontspannen, er komen dan ook veel emoties los.Saartje geeft tussendoor aan wat ik het beste kan doen, bv ademhalen of vertellen wat er in me omgaat. Soms lukt dat, soms ook niet. Ik mag dan ook me eigen ding doen. Na een sessie is er ook nog even tijd voor een praatje, dat is fijn. Ik vind het altijd weer moeilijk om weg te gaan. Gevoel van leegte en voel me ineens weer alleen. Maar na een paar dagen gaat het beter. Ben blij dat ik Saartje heb leren kennen. A.

————–

Van Spanning naar Ontspanning, dat was het thema van deze ochtend. Zonder verwachtingen ging ik er naartoe, en trof daar een setting met heel diverse personen in een prettige ruimte. Gelijk vanaf het begin liet ik de ruimte toe en het feit dat ik hier deze ochtend voor mezelf was. De bewustwording van mijn omgeving, mijn denken en mijn doen waren weer volop aanwezig. Deze keer werd ik uitgenodigd om nu eens bij mezelf te blijven in plaats van bij de ander, daarmee ga ik thuis eens aan de slag. Al met al een kleine investering in mijzelf en dat is af en toe heel waardevol. S.

————– 

Vandaag deel genomen aan een workshop “van spanning naar ontspanning”. Het was een fijne sfeer, een mooi klein groepje, niets moet, voel maar. Even terug naar jezelf, en dat is toch fijn! In de buitenlucht lopen en binnen oefeningen. Ik voelde ontspannen, alleen maar krachtige gapen. Bedankt voor deze ervaring. KK

———– 

Het is voor mij fijn om ergens te kunnen zijn waar je even de aandacht krijgt die je gewoon af en toe nodig hebt en zolang gemist hebt. Ik ga met andere ogen kijken naar mezelf. Eerst deed ik gewoon wat ik moest doen, werken, sporten, af en toe iets leuks en dat was het. Heb ik jaren zo gedaan, ook in de tijd dat ik depressief was. Nu leer ik meer naar mezelf te kijken, van mezelf te houden, dat ik het ook waard ben. Zelfs nu ik het zo moeilijk heb om het verlies van mijn moeder, merk ik dat ik dit heel erg nodig heb. Gewoon een veilige plek, waar ik even mezelf kan zijn. Huilen als ik dat wil, even een knuffel als ik dat even nodig heb. Anoniem.

————– 

Ik ben vrouw, moeder, verzorger en ondernemer. Daarbij merk ik dat iedereen een stukje van mij krijgt, maar wat geef ik mijzelf. Een drietal sessies bij Saartje gaven weer wat rust en het inzicht dat het noodzakelijk is om eerst voor jezelf te zorgen. We vergeten soms de oprechte aandacht aan onszelf te geven omdat we het niet waard zijn, maar als ik niet voor mij zorg, wie doet het dan. 
Een behandeling is een rustmomentje en een waardevol cadeau aan mijzelf.

Suzanne 

————– 

Je hebt me geholpen weer meer bij mezelf en mijn gevoel te komen. Ik (over)leefde afgelopen jaar op de automatische piloot en nu heb ik het stuur weer zelf in handen! Ik ben me bewuster geworden van mijn kracht en kan nu op zoek naar hoe ik hier mee om kan gaan. Je creëert echt een plek waarbij ik kon ‘zijn’ en door wat jij aanvoelde en uitwisselde vielen puzzelstukjes voor mij op hun plaats. Bedankt hiervoor en als ik nog eens ‘vast’ zit kom ik zeker terug!

Liefs,

Melissa

———–

Ik kwam met mijn dochtertje naar je toe omdat ze onverklaarbare klachten had en we het even niet meer wisten, iemand van school raadde jou aan. Ze begon toen ze je zag meteen al heel vrolijk tegen je te kletsen wat ik haar al heel lang niet had zien doen. Meteen na de eerste behandeling was ze weer opener. Ze durft ook weer te huilen en emoties te laten zien. Ze wil heel graag weer een keer naar je toe. 

In de behandeling gaf je aan dat het goed zou zijn voor mij om ook eens te komen omdat moeder en kind elkaar ook op onbewust niveau vaak beïnvloeden en het kwam ook uit de meting. Ik wilde dat graag want ik was erg moe, voelde me zwaar en ik zat niet lekker in mijn vel. Na de eerste behandeling had ik al veel meer energie en ik voel me gewoon veel fijner. Ik denk makkelijker, bij mijn ongesteldheid ontplofte ik elke maand en was mijn man steeds de pineut, dit is ook weg! Normaal blijven dingen niet bij me hangen maar nu heb ik vooral onthouden dat “het is zoals het is”, dat ik er niet altijd wat mee moet en dat het ok is. Dat neem ik mee. Het fijne is dat, doordat ik me fijner voel, de mensen in mijn omgeving ook rustiger worden. Dank je wel, saar, ik voel me nu echt veel fijner!

José Timmermans

————

Ik was toe aan tijd voor mezelf. Even dingen loslaten. Tijdens de wandeling in de workshop daalde de rust op me neer. Mooie kleurrijkje omgeving, rust, geluidjes v/d natuur. Ik ben nu weer opgeladen en kan er weer tegen aan. Heel fijn, Bedankt.
Monique Verhagen

———— 

In de workshop ervaarde ik, van mijn drukke gevoel naar echt tot rust komen. Door deze workshop heb ik gemerkt dat je ‘normaal’ te weinig voelt en hierdoor veel minder ervaart. Het leren voelen en luisteren heb ik ervaren als bijzonder prettig. Het valt me op dat ik nu soms beter luister naar wat ik om me heen hoor. Ook voel ik meer zoals; hoe loop ik nu, hoe zit ik nu enz. In het drukke leven van deze tijd blijft het lastig maar door het te weten en er soms wat extra aandacht aan te schenken vind ik dat ik hiermee al een stukje gewonnen heb.

Bedankt voor de workshop Saartje!! Super!
Chrissy Romme

————

De Workshop was relaxed. Het heeft me gebracht dat ik besef dat ik op de goede weg ben.” Saartje Hartelijk bedankt voor je sessie, ik beschouw het als luxe dat ik even stil mag staan bij mezelf en dat jij hierbij speciaal voor mij was. Saartje kan door haar antennes de gevoelens bij mensen oppikken en onder woorden brengen. Middels deze gave is zij instaat bij haar behandelingen tot de kern van het vraagstuk te komen. Het creëren van rust  is een essentieel onderdeel van haar proces om de gevoelens boven te laten borrelen. 

E.V.

———-

De workshop bracht me ontspanning, ik heb genoten van de zon en van elkaars energie. Saartje heeft veel aandacht voor het menselijke aspect en alle gevoelens en emoties die daarbij horen. Zonder oordeel mag alles er zijn en daarmee creëert Saartje een veilige setting om tot ontspanning te komen. Ieder mens is uniek en vanuit dat vertrekpunt, ontstaat er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

C.v/d Hurk

———–

Fijne, rustige workshop in een inspiratieve omgeving. Lekker voelen niet moeten. Het belang van mijn ademhaling in relatie tot een goede spierspanning is voor mij hierdoor heel zichtbaar geworden. Op een natuurlijke wijze reikt zij een aantal effectieve ademhalingstechnieken aan om mezelf in verschillende situaties te ontspannen. Saar weet haar professionele vaardigheden op een persoonlijke manier in te zetten en weet mijn hart en energie te raken.

N. Smit

———–

Na de workshop “van spanning naar ontspanning”. Daar ging ik dan, naar een rustgevende wandeling waarbij ik zou gaan genieten van de omgeving en het nu, ik dacht dat gewoon even te gaan doen….niet dus! Ik liep gehaast en was druk in mijn hoofd. De aanwijzingen tijdens het lopen maakten mij bewust van mijn eigen tempo: ik ging rustiger lopen. En de oefeningen waren fijn, alleen die chaos in m’n hoofd liet het niet toe. Eenmaal zittend en pratend in het weiland overviel mij het gevoel van rust…..diepe ademhaling… ik voelde de spanning uit mijn lijf wegvloeien, wat een heerlijk gevoel!! En dat gevoel is er nog steeds…. 

J.D.

————

Ik vond het bijzonder om een sessie bij je te mogen ervaren. Ik wist van te voren niet wat ik kon verwachten. Je rustige uitstraling en je professionaliteit maakte dat ik hier met alle vertrouwen in kon meegaan. Ik vond het mooi om te ontdekken, dat het lichaam ons veel te vertellen heeft. Het slaat veel informatie op over wie we werkelijk zijn. Bijzonder hoe je intuïtief te werk gaat en die informatie uit mijn lichaam naar boven weet te krijgen. Door aandacht te geven aan de plekken in je lichaam, die eigenlijk niet gevoeld willen worden, merk je dat de spanning uiteindelijk oplost. Ik ben me bewust geworden van de plaatsen in mijn lichaam waar ik de meeste spanning zet. Door hier bewust mee om te gaan, merk ik dat de spanning minder wordt, waardoor ik lekkerder in mijn vel zit. Saartje bedankt voor de mooie sessie!

Liefs Alexandra

————

Op 22 mei 2013 mocht ik kennismaken met sensitherapie. Ik had geen idee wat het inhield en ging dus met open mind naar het ‘Zijn & Schijn’ van Saartje van Breda. Daar wilde ik wel eens mee kennismaken.

Het gesprek bij binnenkomst was meteen open, zoals ik Saartje al heb leren kennen. Met een meetinstrument werd kennelijk gemeten wat er in en om mij heen rondspookte aan spanningen of weerstanden. Het was alleen een ander meetinstrument dan die ik als voormalig elektromonteur gebruikte. Vervolgens mocht ik gaan liggen en werd mijn lichaam geraakt bij voeten,  benen, handen, armen, buik, nek, etcetera. Saartje vroeg mij in alle rust naar wat er door mij heenging en in mij omging.

De slotsom was, dat ik niet kennismaakte met de methode, maar met mezelf. Dat ik niet zozeer lichamelijk aangeraakt werd, maar in mijn binnenste ik. Het gesprek na afloop was even rustig en vertrouwd en leverde mij een stuk innerlijke kalmte op, waarvan ik mij onvoldoende bewust was dat mij dit ontbrak. Ik kan niet anders zeggen dan dat de kennismaking met mijzelf door sensitherapie, mij een rijker mens heeft gemaakt. Dank je wel Saartje.

Herman D.

————-

Bedankt voor de fijne behandeling, het voelde goed om echt mijn hele lichaam kunnen voelen. Ik had nog nooit zo -letterlijk- goed in mijn vel gezeten als tijdens en ook na de behandeling. Het voelde als een weldaad en ook als een bijzonder cadeau. Alle informatie die in mijn lichaam opgeslagen zat en waar ik eerder nog geen directe toegang toe had, presenteerden zich nu aan mij.

Ik vind het erg goed dat Saartje je holistisch benadert; ze kijkt niet alleen naar de klacht zelf, om die vervolgens weer weg te stoppen, maar ze ziet je in je totaliteit. Alles in je lichaam is verbonden met elkaar (en in de hele wereld), Saartje zorgt ervoor dat alles met elkaar in balans komt, als dingen in onbalans zijn. Voor iedereen kan zijn of haar balans verschillend zijn. Omdat Saartje de informatie uit jouw eigen lichaam te weten komt, weet ze en voelt ze bijzonder goed aan hoe ze jou kan helpen. Het is echt een aanrader om bij haar langs te gaan, ook als je niet een duidelijke klacht hebt; volgens mij kan zij iedereen, samen met de persoon zelf, dichter bij zijn of haar kern laten komen.

E. (19)

————

In eerste instantie ging ik op verzoek van jou, omdat het onze Cas en mij er mee zou helpen. Onze zoon Cas (11) heeft ADD en PDD-nos en verder hebben we nog 2 dochters (6 en 8).We hebben best een druk leven met onze kinderen en de benodigde (extra) zorgen. Mijn hoofd zat daardoor altijd vol met van alles. Het botste regelmatig met onze zoon omdat wij hem niet begrepen en hij ons ook niet. Via een vriendin kwamen we in aanraking met Saar (sensi). Al vanaf de eerste keer dat ik geweest ben heeft het mij geholpen om mijn hoofd een stuk leger te krijgen. De behandeling voelde voor mij als het ware zo aan dat het net leek of mijn hoofd helemaal leegstroomde en dit bleef eigenlijk de hele tijd zo.Deze zelfde ervaring had ik ook na de 2e behandeling 2 maanden later en de band met onze zoon is hierdoor ook een stuk beter. Er is meer wederzijds begrip omdat doordat mijn hoofd een stuk leger is ik meer geduld heb met onze zoon waardoor er minder conflicten optreden.Verder is het ook een soort van fysio waardoor het (op mij) een zeer ontspannende werking heeft.

Groeten Harold en bedankt.

————-

Hoi

Ik was onder de indruk van de precisie waarin Saar mijn blokkades aangaf. Door het te onderkennen losten al veel van mijn blokkades op. Ik voelde me lichter, ontspannen na de behandeling en merk nu na wat weken dat er veel aan het veranderen is. In de patronen waar ik ooit vast zat, zit nu beweging. 

Liefs M.uit A.  

————-

Toeval bestaat niet 

“In het voorjaar van 2010 zei een kennis tegen me dat Sensi-therapie me ontzettend vooruit zou kunnen helpen. Ik had nog nooit van HSP of Sensi gehoord, maar gekregen advies gaat bij mij niet met het oud papier mee, dat bewaar ik voor het moment dat het daar tijd voor is.

Op een zaterdag in de Sinterklaastijd van 2010 zat ik met een mand vol verse groenten van de markt in de stoptrein van Den Bosch richting Nijmegen om in mijn woonplaats Rosmalen uit te stappen. Ik zat in een coupé met een jong stel met 2 kinderen en vroeg aan het zoontje (een kleuter) voor wie de grote winterwortel zou zijn in mijn mand. Hij wist het meteen: voor het paard van sinterklaas :-). Er kwam een leuk gesprek op gang en voordat ik uitstapte waren er kaartjes uitgewisseld. Voordat ik thuis goed en wel al mijn spulletjes in de koelkast had gelegd had ik al mail van het meisje, o nee, de vrouw met de 2 kindjes uit de trein. Haar kaartje hing ik aan de zijkant van de koelkast, voor wanneer ik het nodig zou hebben. Net voor de carnaval van 2011 mailde ik haar, en door wederzijdse toestanden met ruggen en benen en een ziekenhuis werd de eerste afspraak gemaakt in juni 2011.

Dat was een hele ervaring, sowieso om met iemand in contact te komen ’die dezelfde dingen voelt en beleeft als jij’. Ik ben iemand die heel zintuiglijk is ingesteld en vooral het stukje voelen kwam ontzettend aan bod tijdens de sensi-sessie met Saar. Zere of gevoelige plekken in mijn lijf kregen een soort affirmatie-zin die ik later op vouwblaadjes heb geschreven en aan de binnenkant van mijn keukenkastje heb geplakt, zo zie ik ze een keer per dag en blijf ik ’wakker’. Aan het einde van de sessie werd er nog even in het grote boek (niet van Sinterklaas maar van iemand anders) gekeken en daar kwamen ook echt enorme wijze woorden uit. Dingen die ervoor zorgden dat de kwartjes geactiveerd werden in mijn hoofd en lijf om te vallen. Er werd enorm veel helder. Zo leerzaam, zo vruchtbaar!

Tijdens de tweede sessie was het stuk voelen nóg intenser, ik voelde het oude, kwade, verontreinigde via mijn voeten in de vloer verdwijnen en er werd echt plaats gemaakt voor het nieuwe, zuivere en goede. Er kwamen nieuwe wijze zinnen en verhalen bij en ik voelde tijdens deze ochtend mijn innerlijke kracht groeien. Heerlijk!

Ongelofelijk wat er tijdens deze sensi-sessies met me is gebeurd!! Saar, dikke dankjewel!! je bent een goeie!!”

Marieke, 27 jaar

blogger in revalidatie

www.kreupeltje.blogspot.com

————-

Wat ervaringsquotes:

“Ik ben na de vorige behandeling niet meer bij mijn psycholoog geweest.”

“Mijn dochter zit nu lekker in haar vel.”

“De dag na je behandeling was mijn heuppijn met hardlopen zo goed als weg.”

————–

Ha die Saartje,

Hierbij mijn korte reacties n.a.v. jouw behandelingen:

Na de eerste keer kreeg ik na een paar dagen een hele intense droom die mij erg raakte!

Na de tweede behandeling (een aantal maanden later) had ik de daaropvolgende nacht eindelijk weer eens heel goed geslapen en werd ik ook weer eens helemaal ontspannen wakker!

Dit zijn mijn bevindingen die mij duidelijk opvielen, daarnaast zullen er zeker processen op gang zijn gebracht, maar die voor mij minder duidelijk waarneembaar waren.

Veel liefs,

Simone

————–

Verslagje: Heb heerlijk geslapen vannacht! voelde me vandaag wel een beetje sjaggie en down weet niet of dit door gisteren kwam, of het gewoon mijn dag niet was. Vond het heel fijn gisteren nogmaals bedankt.

Dit was de dag erna, ik moet je eerlijk zeggen dat ik wel weer beter in mijn vel zit of dit nou zozeer door de therapie kwam, weet ik niet. 

Ik wil je bedanken voor je heerlijke geoefen op mij en ik kom nog een x bij je terug!

Kus N.

Advertenties